Lentekriebels 7 april 2024

Met uitgelezen mooi weer waren dit jaar maar liefst ruim 30 mensen op de been om in heel Meerstad zoveel mogelijk zwerfvuil te verzamelen.

Groot én klein verzamelde zich op 2 startplekken, waaronder een bij de glas- en papierbakken bij de Jumbo.

Meerkracht had in samenwerking met Buurtvereniging De Groene Wei en Buurtvereniging Tersluis dit gezamenlijke evenement georganiseerd.

“Groningen ruimt op” had, zoals altijd,  een kleine subsidie verstrekt en zorgde tevens voor materialen en de dag erna voor het afvoeren van het verzamelde vuilnis.

Verrassend was dit jaar de ruime opkomst van helpende handen door de jongeren uit Meerstad die zich graag wilden inzetten om mee te helpen ons mooie dorp nóg mooier te maken!

Her en der was ook te merken dat de scholen zich de laatste weken ook sterk hadden gemaakt!

In slechts 2 uur tijd werd een fikse stapel vuil verzameld.

Hoog op de scorelijst stonden naast de ontelbare sigaretten peuken: de vuurwerk resten, de snoep papiertjes, resten bouwmateriaal, wat blikjes, buizen enzovoorts, enzovoorts.

Tegen 12:00 uur kwamen de meesten weer bijeen bij de Jumbo om na te praten en te genieten van de overheerlijke lunch; verzorgd door dorpsgenoten van Etenkokerij. De organisatie had gezorgd voor een eerlijk sapje.

Helemaal in lijn van de gedachte en aard van deze activiteit hadden de meesten hun eigen mok, bord en bestek meegenomen.

Iedereen heel hartelijk bedankt voor de samenwerking en gezelligheid. We zullen maar zeggen; volgend jaar weer!