Halloween 2023

Met ruim 40 man én vrouw hebben we tezamen op 4 november jongstleden voor 92 personen een super spannende belevenis op touw weten te zetten!

En nog moesten enkele aanmelders teleurgesteld worden omdat de uiterste capaciteit was overschreden.

 

15 groepen van maximaal 6 personen waarbij er om de 10 minuten een nieuwe groep startte: dit betekende dus al zeker een 2½ uur durende Halloweentocht! Dit was dus voor onze spoken en griezels een hele avond in de touw zijn (en in de praktijk was bijna iedereen wel een hele dag hiermee bezig geweest i.v.m. de voorbereidingen). Wat zijn we dankbaar dat we zoveel lieve vrijwillige Tersluizenaren hebben die samen met ons dit willen en weten te realiseren!

 

Maar nu even over de tocht zelf... bij de receptie kreeg elke groep een gesloten enveloppe met daarin een geplastificeerde kaart van de route en een telefoonnummer voor in uiterste nood. Iedere deelnemer kreeg een ouderwetse strippenkaart waarbij al snel bleek dat deze noodzakelijk was om in de gehuurde museumbus te mogen stappen!

 

Vanaf dat moment begon het spektakel. Veel schrikken, lachen, gillen en genieten.

Na de bus belevenissen werd iedereen in een reddingsvest geholpen omdat de overtocht van einde Watering naar einde Schepperij per boot gemaakt moest worden… Daar wachtte “ Magere Hein” en zijn kompanen de groep weer op bij zijn “begraafplaats“ en dat ging gepaard met flinke rookontwikkeling en uiteraard onheilspellende geluiden.

 

Vóórts ging de tocht verder via de pikkedonker gemaakte brandgangen waar je je leven niet zeker was op weg naar een spooktuin waar gelukkig even een rustmoment was met gifgroene en bloedrode limonade vergezeld van afgrijselijke snoepjes. Dan toch maar weer voort om via onzeker gebied en tot zombiegebied getransformeerde speeltuinen om uiteindelijk te stranden in de laatste act. Het doolhof in het Rinket! Bijna als gebruikelijk was hier de uitsmijter van de tocht, mocht je het doolhof tenminste heelhuids overleven dan zag je als laatste de galg mét de chauffeur van de bus…

 

Oprecht kunnen we herhalen wat meerdere reacties waren: het was super en hoe wordt het volgend jaar?

Nou vast en zeker weer anders, maar met zulke vrijwilligers en deelnemers kan het niet anders dan een daverend succes worden!