Beachvolleybaltoernooi 21 juni 2022

Zaterdag 21 mei was het dan zover, ons eerste beachvolleybaltoernooi.
Om half negen stonden onze vrijwilligers paraat, gewapend met harken en scheppen om het strand aan te harken en kuilen dicht te maken. Aanvankelijk was het bewolkt, maar later in de ochtend kwam de zon er gelukkig bij.

Om 11 uur kwamen de mannen van Binn’n Pret om de velden te plaatsen. En een uur later stonden we in de startblokken om de eerste deelnemers te ontvangen. 
We begonnen ons toernooi met een warming-up door Kevin en onze stagiaire Suus. Goed opgewarmd begonnen we om 1 uur met de eerste wedstrijden. Het weer werkte gelukkig mee en vol enthousiasme vlogen de volleyballen over het strand. Af en toe moest er een frisse duik in het Woldmeer genomen worden om de ballen uit het water te pakken.
Ieder team werd luid aangemoedigd door de vele toeschouwers die kwamen kijken. Ondertussen kon iedere deelnemer genieten van de flesjes water, koekrepen en fruit dat beschikbaar was gesteld door Marco's Aardappelen, Groenten en Fruit en AH Rijksweg. En wie liever van hartige snacks hield, was er door Slagerij Hofman 4 metworsten en door Kaasvoordeelshop Groningen een kilo kaas beschikbaar gesteld. Daarnaast kon er wat lekkers gekocht worden bij de snackkar van het Strandhuis. 
Om kwart voor vier was het tijd voor de kruisfinales, gevolgd door de finale. Deze werd gespeeld door de Rinket Rockets en Team Jeffrey. Fanatiek werd er gestreden om iedere punt. Echter Rinket Rockets moest zijn meerdere erkennen in Team Jeffrey. Zij gingen er met de wisselbeker vandoor, welke volgend jaar natuurlijk verdedigd zal moeten worden.

Voor de eerste en tweede plek was er een prachtige prijs beschikbaar gesteld door het Strandhuis. Voor de eerste plek was er een cadeaubon voor een lunch voor het hele team en de tweede prijs was een uur suppen en zuipen. 
Tevens was er een lekkere taart van Brood & Banketbak Teun Meindertsma voor het best verklede team, Martijns Angels en een troostprijs van Cafetaria De Steiger voor Midnight Madness.

Het was een supergezellig toernooi, waar veel teams aan meededen en de vele toeschouwers maakten het natuurlijk extra leuk. Dit smaakte dus absoluut naar meer en zal volgend jaar zeker een vervolg krijgen. Iedereen bedankt voor de enthousiaste deelname en uiteraard onze vrijwilligers super bedankt. Zonder jullie is zoiets niet te realiseren!

De foto’s zijn gemaakt door onze eigen fotograaf Mariska Loos. Alle foto’s zijn binnenkort hieronder te vinden.