Halloweenspooktocht 2021

Onverklaarbare dingen

Lang geleden, voordat Tersluis werd gebouwd, stond hier ergens een oude boerderij.

In deze boerderij woonde een boer met een paardenstaart en een lam been.

Dit been sleepte hij altijd achter zich aan….

Met een onheilspellend muziekje op de achtergrond vertelde de heks verder terwijl de kinderen en hun begeleiders op haar sofa aan haar lippen hingen.

…. Dus als je straks de tocht gaat lopen, hoop ik dat jullie goed links.... rechts... voor...

en achter alles goed in de gaten houden.

Je weet immers nooit wie of wat je tegen gaat komen deze donkere nacht...

En zo stuurde de heks de kinderen en hun begeleiders op weg over het strand naar het donkere park.

Het geluid van gegil, gekrijs, toeters en een kettingzaag weerkaatste in de lucht. De 1e Halloweentocht was een feit en aan het gegil te horen een succes. Maar toen ze uit het park kwamen, waren ze er nog niet, want het heeft even mogen duren, maar ook ons dorp blijkt een zwerver te hebben met een AH-tas die al bulderend de groepen tegemoet kwam. Gelukkig was daar de moordende zuster met bloedranja waar de door haar uitgestoken ogen in zwommen.

Vervolgens volgde er een bare tocht over de dijk, waarbij de groepen, door twee enge griezels achter een boom, een hartverzakking kregen. Na de dijk werden ze opgewacht door een jong meisje met allerlei losse onderdelen om zich heen en het toch net echt leek dat het hier om baby onderdelen ging….

Daarna moesten ze bij een ander jong meisje allerlei opdrachtjes uitvoeren om de volgende aanwijzing te krijgen en op weg gestuurd te worden naar Het Spui. Daar aangekomen leek het toch echt dat er mensen achter het raam graag naar buiten wilden…. Dan maar snel de donkere brandgang in…. Maar ook daar waren de groepen niet vrij van een schrikmoment, want aan het einde van de brandgang werden ze de stuipen op het lijf gejaagd door de 1e zombie en moest je toch wel echt heel dapper zijn om door de Zombiestraat (alias Het Rinket) te durven om de laatste aanwijzing te verkrijgen om het mysterie op te lossen. Met deze laatste aanwijzing konden de groepen door naar het Spookhuis. Maar niet voordat ze door de brandgang waren gelopen en aan cipier Casper hun aanwijzingen hadden overhandigd. De laatste ronde van het mysterie was ingezet… zonder enig zicht moesten de groepen door de dubbel vergrote angstaanjagende tuin met allerlei dienders die je de stuipen op het lijf jaagden door hun plotselinge verschijning en geluiden. Het gillen was nog lang en ver in de omtrek te horen. Gelukkig heeft iedereen dit mysterie ontrafeld en overleefd, maar weet dat er daarna nog grotere plannen voor volgend jaar gesmeed zijn door de aanwezige zieke geesten!

Dus vergeet niet om het weekend vóór 31 oktober 2022 in je agenda te blokken voor weer een barre Halloweentocht door Tersluis!