Lentekriebels 1 april 2023

De voorspellingen waren niet best: de hele dag zou het regenen... en dat juist op onze jaarlijkse Lentekriebels dag. Maar gelukkig pakte het anders uit, we hebben geen druppel regen gevoeld, wat een geluk!

 

Na een prettige afstemming van deze activiteit met Buurtvereniging Meeroevers en Meerkracht, gingen we aan de slag. Er zijn grijpers door de gemeente geleverd en ook enkele vuilniszak-ringen en vuilniszakken. We hebben een subsidie van “Groningen ruimt op” gekregen, waardoor we naderhand met een lekker hapje en drankje konden afsluiten. 

Op 01-04-2023, ja écht waar, geen grapje, gingen ruim twintig menskrachten vanuit Tersluis op weg om in onze wijk zwerfvuil schoon te rapen.

Daarnaast werden we vereerd door een bezoek en bijdrage van twee hartelijke werknemers van Groningen Wij!

Uiteraard wapperde onze vlag van Buurtvereniging Tersluis weer gezellig in de wind en stonden de statafels klaar voor het lekkers na afloop.
Na een vlotte verdeling van krachten en stukken wijk en park werd er met frisse moed op pad gegaan.

 

Al snel werden er zakken vol gevuld met vooral stukken en stukjes plastic, bouwafval, resten van vuurwerk, sigaretten filters, een enkel blikje, piepschuim en zelfs een fles sterke drank!

Het moet gezegd, we troffen veel minder bouwval aan in vergelijking met andere jaren. Alleen rond de plekken waar nu nog (of recent) gebouwd wordt was dat duidelijk veel meer.

Wat wel opviel: in de gras stroken langs het water lagen er opmerkelijk veel honden drollen.. Dat is toch de verantwoordelijkheid van de baasjes?

De tijd vloog voorbij en rond 11:45 troffen we iedereen weer op de parkeerplaats. Daar kwamen ook de vrijwilligers van Meerkracht/Meeroevers aan.

Er werd verdiend genoten van heerlijke sap, limo en als klap op de vuurpijl van twee soorten overheerlijke soep en ook twee smaken quiches, geleverd door Mark van Etenkokerij.

Daarnaast kwam Agnes Benedictus vertellen over haar zelfgemaakte natuurzuivere schoonmaak- en verzorgings- producten.

Kortom: het was een fijne ochtend met een goede sfeer van gezamenlijkheid. Iedereen bedankt en zeker de aanwezige jeugd.

We hebben nu al gezegd: volgend jaar weer! En hopelijk kunnen dan ook de wijken Groene Wei en de Zeilen aanhaken.
Want uiteindelijk zijn we samen 1 dorp!